Jogurti- kanašašlõkk idamaise nuudlisalatiga

Mõnusalt mahlane kanašašlõkk maitseb hästi ja sobib suurepäraselt ka grillimiseks.Vahelduseks värskele salatile võib kana kõrvale serveerida mõnusat idamaise nüanssiga nuudlisalatit.Kana võid küpsetada grillil, aga samahästi ka ahjus grillrežiimil.

Vaja läheb:

1 ämber Talleggi jogurti kanašašlõkki (900g)

Kaste:
 8sl konservpapaia vedelikku (soovi korral võib ka rohkem)
2tl austrikastet
2 suurt küüslauguküünt
1 laim

Salat:
250g konservpapaiat
1 pikk kurk
200g riisinuudleid
3sl kuival pannil röstitud seesamiseemneid.

Esmalt pane jogurti kanašašlõkk küpsema grillil või ahjus grillrežiimil 250 kraadi juures, kuni šašlõkk on pruunikas ja küps. Vajadusel võid šašlõkitükid enne küpsetamist teha natukene pisemaks, endale suupäraseks.
Salati jaoks aja vesi keema. Kui vesi keeb, pane riisinuudlid 3 minutiks keevasse vette seisma ja seejärel kurna ning loputa külma veega, tõsta kõrvale. Ava papaia konserv ning vajadusel haki tükid pisut väiksemaks (loomulikult võid konservpapaia asemel kasutada ka värskeid vilju). Samuti haki värske kurk suupärasteks tükkideks.
Kastme jaoks riivi laimi koor ja pressi laimist välja mahl, sega juurde hakitud küüslauk, austrikaste ja maitse järgi konservpapaia vedelikku.
Sega omavahel nuudlid, kurk ja papaiatükid ning vala peale kaste. Kõige peale tõsta soojad kanašašlõkitükid, mis puista veel üle röstitud seesamiseemnetega.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid