Klassikaline kartulisalat kanašašlõkiga

May 31, 2012
Aeg-ajalt on mõnus meelde tuletada midagi vana ja head. Klassikaline kartulisalat on meie peolaudu ehtinud aastakümneid ja see söök on ka väga armastatud. Ideaalne on kartulisalatit serveerida grillitud liha kõrvale, eriti veel kui lihaks on rasvavaba kanašašlõkk. Salatit saab igaüks endale meelepäraseks muuta, näiteks võib värske kurgi asendada marineeritud kurgiga ja lisaks võib salatile lisada veel keedetud porgandit, sibulat, õuna või hernest. Olgu aga öeldud, et näiteks hernes ajab salati kiiresti hapuks, selle teadmisega peaks arvestama, kui soovitakse salatit süüa ka järgmisel päeval. Lastele võib salati kõrvale serveerida näiteks grillitud või ahjus küpsetatud viinereid.

Vaja läheb:

1 ämber (900 g) jogurti fileešašlõkki

Salat:

6- 7 kartulit
3 keedetud muna
1 pikk värske kurk
250 g Argipäeva keeduvorsti
200 g hapukoort
300 g majoneesi
törts kanget sinepit
soola, pipart.

Pese kartulid puhtaks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning koori. Haki kartulid, kurk, vorst ja muna väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel hapukoor, majonees ja sinep ning maitsesta kaste soola ja pipraga. Vala kaste salatile ja sega kokku. Salat pane liha grillimise ajaks külmikusse.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: