Kammkarbid kahel lihtsal ja maitsval moel

Kammkarp, nagu ka teised mereannid, vajab suhteliselt lühikest küpsemisaega ja seetõttu on seda mõnus kiirelt valmistada. Allpool on kaks lihtsat, aga ülimalt maitsvat võimalust kammkarbi valmistamiseks.  Carpaccio vajab kõrvale vaid rõstitud saia või ciabattat ning pidulikumal puhul ka klaasi külma veini. Samas kui võiga küpsetatud kammkarbid sobivad ka iseseisvaks roaks või siis nautimiseks koos rohelise salatiga.
Mõlemad retseptid pärinevad siit.

Kammkarbi carpaccio laimi ja koriandriga:

hulk värskeid kammkarpe
2 laimi mahl
musta pipart
oliivõli
soola, tšillihelbeid
hakitud värsket koriandrit

Viiluta kammkarbid ristipidi õhukesteks viiludeks ja laota ühtlase kihina vaagnale. Pigista peale laimimahl ja maitsesta soola, pipra ning tšillihelvestega. Tilguta peale oliivõli ja puista üle koriandriga ning pane 5 minutiks külmkappi. Serveeri koos külma valge veiniga.
Ürdivõiga küpsetatud kammkarbid:

100 g võid
värsket peterselli, murulauku
1 küüslauguküüs
1 šalottsibul
soola, pipart
1/2 sidruni riivitud koor ja mahl

Sega toasoe või hakitud peterselli, murulaugu, peenestatud küüslaugu ja šalottsibulaga. Sega juurde sidruni koor ja mahl ning maitsesta soola ja piprga. Tõsta iga kammkarbiliha tüki peale lusikatäis ürdivõid ja grilli ahjus mõned minutid ülagrilli all.
Tooraine eest aitäh Maitseelamuse kojale :)

Kommentaarid

Juc ütles …
Oi kui tore, et minu välja pakutud kammkarbiroogasid proovisid. Kui neid lihtsaid ja kiireid lahendusi üldse niimoodi nimetada saab! Loodan, et meeldis hästi. Kumba teie eelistate? Mina ise olen selle carpaccio andunud fänn!
Jaanika ja Signe ütles …
Mmm...mulle maitsesid mõlemad väga, ilmselt oleneb eelistus olukorrast. Tegin tegelikult kolmanda variandi ka Sinult näpatud retsepti järgi vanilli ja granadilli vinegretiga, see meeldis vist kõige rohkem :)
Juc ütles …
jaa, see vanilliga ja grenadilliga oli ka tõeliselt hea. Suur üllataja ka, kuigi teadsin, et vanill sobib paljudesse "soolastesse" roogadesse, siis oli seda ikkagi natuke raske uskuda :)
Ülle ütles …
Mulle meeldis neist enim aga hoopis maitsevõiga variant, kuigi carpaccio oli praktiliselt samal pulgal. Juc, kojas leidis aset tõeline kammmkarbiorgia, kui nii võib nimetada; kui jõuan, siis kirjutan sellest üsna pea:).
Juc ütles …
No sellisel orgial osaleks isegi, kui peategelaseks kammkarbid! Ootan põnevusega, mis te peale nende kolme mulle tuttava retsepti nendega ette võtsite! :)
Jaanika ja Signe ütles …
Tegelikult oli nii, et tegingi ainult kolm Sinu retsepti ja siis šokolaadikoogid karpide sees. Ma loodan, et Sa ei ole pettunud :), järgmine kord võtame kammkarpidega kindlasti midagi uut ette.