Juustukook lehmakommidega

Magusad, kooresed ja suussulavad lehmakommid on lihtsalt süües muidugi ka imehead. Aga selle juustukoogi muudavad nad veelgi maitsvamaks ja koos karamellise kastmega viib kook lihtsalt keele alla. Retsepti kirjutasin kunagi üles sellisest kokasaatest nagu seda oli "Meie annid", mida juhtis Anni Arro.

Põhi:

160 g kondenspiima küpsiseid (sobib ka Digestive)
90 g sulavõid
100 g lehmakomme

Täidis:

200 g lehmakomme
400 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
1 sl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
5 želatiinilehte
5 sl vett

Kaste:

150 g lehmakomme
200 ml vahukoort
Põhja jaoks purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis ning lisa sulavõi. Suru mass küpsetuspaberiga voodertatud 24 cm koogivormi põhjale ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta koor. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks likku. Tükelda lehmakommid. Kuumuta vesi ja lahusta selles kuivakspigistatud želatiinilehed. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga, lisa vahustades kohupiimapasta ja lõpuks sega juurde vahukoor. Viimaseks sega juurde kommitükid ja sulatatud želatiin. Vala täidis küpsisepõhjale ja tõsta kook 4 tunniks kuni üleöö jahedasse tahenema.
Koogi kõrvale serveeri kastet- selleks sulata madalal kuumusel kommid koores, pidevalt segades.

Kommentaarid