Jamie rootsi lihapallid

Mõnusad pisikesed lihapallid on käepärased nii lastele, kui suurtele. Värsked ürdid lisavad lihapallidele maitsekust. Lihapalle võib serveerida meelepärase kastmega- sobivad nii hapukoore-, ketšupi-, mädarõikakaste kui ka vürtsikamad kastmed. Meie serveerisime seekord lihapalle magusa tšillikastmega.
Lihapallide retsept on Jamie Oliver' ilt ja originaalretsepti leiab siit

Vaja läheb:

peotäis hakitud värskeid ürte
300 g seahakkliha
300 g loomahakkliha
1 suurem muna
100 ml piima
100 g riivsaia või riivleiba
meresoola, pipart
1 tl jahvatatud vürtsi
oliivõli

Pane ürdid, hakklihad, muna, riivsai või riivleib, piim, suurem näpuotsatäis soola ja pipart ning vürtsid ja mudi käte abil ühtlaseks massiks. Vormi massist käte vahel umbes 30 pisikest pallikest. Aseta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud või õlitatud ahjuplaadile ja kata toidukilega ning pane tunniks ajaks külma tahenema. Võid kpsetada lihapalle kuumas oliivõlis pannil, aga meie küpsetasime hoopis ahjus 200 kraadi juures kuni 20 minutit. Ja tulemuseks mõnusad lihapallid, mida sobib serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Soojalt serveerides sobib lihapallide kõrvale hästi näiteks kartulipuder. Külmalt on lihapallid erinevate kastmetega mõnusad suupisted.

Kommentaarid