Tsitruseline kapsasalat

Kevadiselt värviline kapsasalat on mõnusaks ja kergeks lõunaeineks või õhtuooteks. Siisaldab ohtralt C- vitamiini. Karamellistatud nuudlid loovad huvitava maitsenüanssi ja neid on mõnus salati juurde krõbistada.


Salat: 

125 g punast peakapsast
1 punane greip
1 valge greip
1 sidrun
1 apelsin

Marinaad kapsale:

50 ml valge veini äädikat
1 tl soola
5  tl pruuni roosuhkrut

Glasuuritud nuudlid:

125 g munanudleid
friteerimiseks õli
2 sl pruuni roosuhkrut

Haki kapsas peenikesteks ribadeks. Puhasta greibid, apelsin ja sidrun koortest ja kestadest. Sega äädikast, soolast ja suhkrust kokku marinaad, vala see hakitud kapsale ning lase 15 minutit maitsestuda. Keeda munanuudlid pehmeks, loputa külma veega ning nõruta. Pruunista nuudlid õlis, seejärel sulata pannil suhkur ja vala juurde nuudlid, sega läbi ja tõsta tulelt. Aseta taldrikule nõrutatud kapsaribad, tsitruseliste viljaliha ja kõige peale karamellistatud nuudlid. Serveeri kohe. 

Kommentaarid