Šokolaadikook meresoola ja oliivõliga

Kammkarbi imeilusate karpidega saab teha ka enamat, kui kaunistada nendega näiteks vannituba või kasutada neid seebialusena. Nimelt saab karpe väga edukalt kasutada koogivormidena. Siinkohal pakun välja ühe imelise magusa- soolase šokolaadikoogi retsepti, mis viib lausa keele alla. Muidugi seda kooki võib küpsetada ka väikestes koogivormides, kui karpe käepärast ei ole.Vaja läheb 14- 18 karpi.
Väikese tähelepanekuna olgu öeldud, et karbis õnnestub väga edukalt küpsetada ka soolaseid roogi. Kui karbid ei taha tasakaalus püsida, siis võib neid toestada meresoolakuhjakestega.
Retsept pärineb siit.

Koogi jaoks:

200 g tumedat šokolaadi
175 g võid
4 muna
150 g suhkrut
70 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
kvaliteetset oliivõli
meresoola

Šokolaadikaste:

0,5 dl vahukoort
0,5 dl piima
3 sl suhkrut
2 sl võid
110 g tumedat šokolaadi
1 tl vanilliekstrakti

meresoolahelbeid
soovi korral kaunistuseks pärleid

Koogi jaoks sulata šokolaad vesivannil ja lisa tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud. Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Vähenda miksri kiirust ja lisa osade kaupa jahu ning küpsetuspulber. Lõpuks lisa mikserdades šokolaadisegu ja sega ühtlaseks.
Pese karbid korralikult puhtaks ja määri oliivõliga ning tõsta ahjuplaadile.
Täida karbid kolmveerandi ulatuses tainaga ja küpseta 200 kraadi juures 12- 15 minutit, kuni tikk jääb katsudes puhtaks.
Sega potis kokku vahukoor, piim, suhkur ja tükeldatud või.  Kuumuta segu segades, kuni või ja suhkur on sulanud. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see on sulanud. Lõpuks lisa vanilliekstrakt.
Kata koogid jahtunud šokolaadikastmega ja tilguta peale oliivõli ning puista peale meresoolahelbeid. Kaunistuseks võid kasutada pärleid.
Karbid pese loomulikult puhtaks ja kasuta järgmine kord uuesti.

Kommentaarid