Ahjukana pirni- avokaado salatitaskutega

Ahjukana on selline mõnus söök, mis sobib nii argiõhtusele söögilauale kui ka pidulauda kaunistama. Ahjuroogasid on hea teha ka seetõttu, et seni kuni praad ahjus küpseb, saab prae kõrvale näiteks maitsva salati valmistada. Saiataskud on efektsed ja neid on lihtne valmistada ning pärast salati kõrvale nautida.

Vaja läheb:

1 Talleggi Klassikaline ahjukana

5g pärmi
250g durum nisujahu
5g soola
175g(ml) vett

Salat:

ca 200g salati mixi (nt lambasalat, jääsalat, basiilik)
3 pirni
3 avokaadot
1 sidrun

Kaste:

4sl oliivõli
3sl kõrvitsaseemne õli
3sl valge veini äädikat
3tl Dijoni sinepit
soola, pipart

Esmalt võta Talleggi ahjukana, eemalda pakend ning lõika ära üks ahjukoti nurk. Pista ahjukana ahju ning lase kanal küpseda 200ºC juures vastavalt kana kaalule.
Salatitaskute valmistamiseks sega omavahel välja mõõdetud jahu ja soola kogused. Murenda pärm jahu sisse ning lisa vesi. Sõtku mass ühtlaseks siledaks tainaks. Jäta tainas rätiku alla 20 minutiks kerkima. Kerkinud tainast vormi kümme kuklit ja jäta need veel 5 minutiks rätiku alla kerkima. Kerkinud kuklid rulli jahusel laual õhukesteks 1- 2 mm paksusteks ketasteks. Küpseta neid kettaid 220 kraadi juures 3- 5 minutit ühe kuni kahe kaupa, kuni nad on õhku täis kerkinud, seest tühjad ja pealt pruunikad. Jahtunud saia sisse tee peale auk, kust hiljem salati sisse paned.
Salati jaoks pane kaussi salatilehed, lisa kooritud ja viilutatud pirnid ja avokaadod. Pressi koheselt avokaado ja pirni viilude peale sidruni mahla, et nende värvus ei muutuks pruuniks. Lisa näpuotsatäis soola. Kaste jaoks vispelda kausis kokku õlid, äädikas ja sinep ning sega seni, kuni kaste muutub kreemjaks. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Vala kaste salatile, sega kergelt läbi ning lase enne serveerimist mõned minutid maitsestuda.
Tõsta salat varasemalt valmis küpsetatud salatitaskutesse ning serveeri koos mõnusa ahjukanaga.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid