Vaniljekreemi- marja kausikook

Vahelduseks kõigile tavapärase vormiga kookidele tegime hoopis ühte väga mõnusat ja maitsvat kausikooki (i.k. trifle). See kook tuleb ühtviisi maitsev nii  külmutatud kui ka värskete marjadega. Praegu on see aeg, kui sügavkülmast viimased varud ära kasutada ja meie kook on tehtud külmutatud vaarikate ja maasikatega. Peagi aga saab turult või aiast juba kodumaiseid maasikaid ja siis võib loomulikult ka neid koogi sisse panna. Kausikookidega on see hea asi, et põhimõtteliselt võid kihiti laduda just neid küpsiseid, moosi ja kreemi, mis käepärast on.
See kook siin sai aga inspiratsiooni sellest  retseptist siit.

Vaja läheb:

500 g maasikaid
300 g vaarikaid
250 g suhkrut
1,5 tl maisitärklist
4 dl vahukoort
750 g vanillipudingut (kasutasin Tere oma)
~40 keelekese või Savoiardi küpsist
2 sl Cointreau likööri

Nõruta marjadest mahl välja sega potis ja sega 150 g suhkru ning maisitärklisega. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit, kuni segu pakseneb ja seejärel jahuta.
Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega vanillipudinguga ühtlaseks massiks. Aseta kausi põhja pooled küpsised ja piserda neid likööriga. Vala peale 1/3 vanillikreemista ja pool marjadest ning pool marjakastmest. Kata teise kolmandiku kreemiga ja ülejäänud küpsistega ning piserda küpsised likööriga. Vala peale ülejäänud kreem, marjad ja marjakaste. Lase koogil umbes 2 tundi jahedas maitsestuda ja naudi!

Kommentaarid