Jäätise- tiramisu

Tiramisu on üks sedasorti magustoit, mis  minul paneb suu igal ajal vett jooksma ja ausalt öeldes on hästi valmistatud tiramisu üks tõeliselt mõnus amps. Loogilise järeldusena võib arvata, et ega siis külmutatud tiramisugi ju halb ei saa olla. Kuigi see konkreetne retsept ootas oma järge päris mitu aastat, oli see mõnus maitse igati ootamist väärt, tõeliselt kreemjas ja siidine maitseelamus. Serveerimisel võid kasutada just Sulle meelepäraseid marju. Retsept pärineb raamatust "Tordid".

Vaja läheb:

2 muna
2 sl jahu
1 dl+ 2 sl suhkrut
2,5 dl piima
1 tl vanillisuhkrut
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl vahukoort
1,5 dl kanget kohvi
4 sl amaretto likööri
175 g ladyfingers biskviitküpsiseid
kakaopulbrit
serveerimiseks marju

Vahusta munad ja 2 sl suhkrut, lisa jahu ja 4 sl piima ning sega ühtlaseks. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, vala munavahu hulka ja sega ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kumusel pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta ning sega juurde vanillisuhkur.  Klopi juurde toorjuust ja ülejäänud suhkur ning lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud koor. Vala külma veega üleloputatud vormi pool kreemist ning puista peale kiht kakaopulbrit. sega omavahel kohv ja liköör nin kasta küpsised kohvisegusse ja lao kreemile. Vala peale ülejäänud kreem ning pane vorm vähemalt kaheksaks tunniks sügavkülma. Seejärel kummuta serveerimisalusele ja kata marjadega. Meie kasutasime tiramisu valmistamiseks silikoonvormi ja kaunistamiseks murakaid.

Kommentaarid

Tullia ütles …
Väga geniaalne, eriti vastu suve väärt idee. Vahepeal mul miskipärast kommimine siin ei õnnestunud, aga nüüd sain nipile pihta ja saan ka sõna lõppu öelda.
Jaanika ja Signe ütles …
Ma ei tea, miks kommenteerida ei saanud, aga tore, et jälle saad :) Ja see jäätisekook on tõesti mõnus!