Kanepikoogid ehk Jamie Oliver' i šokolaadibrownie'd kanepiga
Ühel toredal aprillikuu päeval valmistasime naljapäeva auks kanepikooki. Selguse huvides olgu kohe selge, et meie kasutasime õlikanepi kuivatatud lehti ja seemneid, nii et mingisugust narkootilist mõju sellel koogil ei olnud, aga tegemist on sellegipoolest imelise suussulava šokolaadikoogiga.
Retsept väikeste mugandustega pärineb siit.
Vaja läheb:
250 g võid
200 g tumedat šokolaadi
80 g kakaopulbrit
65 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g suhkrut
4 suurt muna
peotäis kuivatatud õlikanepi lehti
peotäis õlikanepi seemneid
Sulata veevannil või ja tükeldatud šokolaad ning sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, suhkur, kakao ja küpsetuspulber ning lisa šokolaadisegule. Lõpuks klopi ühe kaupa taina sisse munad ja sega juurde kanepilehed ning seemned ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 25 minutit, kuni tikk jääb puhtaks. Brownie on pealt krõbe, aga seest niiske. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.
Retsept väikeste mugandustega pärineb siit.
Vaja läheb:
250 g võid
200 g tumedat šokolaadi
80 g kakaopulbrit
65 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g suhkrut
4 suurt muna
peotäis kuivatatud õlikanepi lehti
peotäis õlikanepi seemneid
Sulata veevannil või ja tükeldatud šokolaad ning sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, suhkur, kakao ja küpsetuspulber ning lisa šokolaadisegule. Lõpuks klopi ühe kaupa taina sisse munad ja sega juurde kanepilehed ning seemned ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 25 minutit, kuni tikk jääb puhtaks. Brownie on pealt krõbe, aga seest niiske. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.
Kommentaarid