Kõrvitsasupp siirupiga
Kindlasti on nii mõnelgi veel kuskil mõni kõrvits, mis ootab lahtilõikamist. Selleks puhuks ongi mõnus valmistada üks kerge ja maitsev kevadine kõrvitsasupp. Supis on palju erinevaid maitseid- laimi hapusus, siirupi magusus, toorjuustu kreemisus... Loomulikult sobib suppi valmistada igal aastaajal.
Vaja läheb:
700 g kõrvitsa viljaliha
Tükelda kõrvits ja küüslauk ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale siirup ja õli ning küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni kõrvits on pehme. Tõsta kõrvits potti ja püreeri koos puljongi, laimimahla ja toorjuustuga. Puljongit võid lisada ka rohkem vastavalt sellele, kui vedelat suppi soovid. Serveeri soojalt pähklipuruga.
Vaja läheb:
700 g kõrvitsa viljaliha
3–4 sl suhkruroosiirupit
2–3 küüslauguküünt
3 sl oliiviõli
1 laimi mahl
0,5 l köögiviljapuljongit
75 g ürtidega maitsestatud toorjuustu
serveerimiseks peotäis metsapähklipuruTükelda kõrvits ja küüslauk ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale siirup ja õli ning küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni kõrvits on pehme. Tõsta kõrvits potti ja püreeri koos puljongi, laimimahla ja toorjuustuga. Puljongit võid lisada ka rohkem vastavalt sellele, kui vedelat suppi soovid. Serveeri soojalt pähklipuruga.
Kommentaarid