Soja- sidruni leem kanafileega

Pisikeste idamaiste mõjudega kuum leem ei ole mõnus soojendaja mitte ainult pikkadel, pimedatel ja külmadel talveõhtutel, vaid ka vihmastel kevadõhtutel. See supp on enne suurt suve kerge ka kõhule ja valmib kerge vaevaga ja kiiresti.

Vaja läheb:

1 pakk (300 g) soja-seesami kanafileed
2 Tallegi pesamuna
 2 sl võid
2 sl õli
1 sibul
2 porgandit
1 (väga) väike kaalikas
1 l vett
3 sl sojakastet
1 sidruni mahl
1 sl seesamiseemneid
rohelist sibulat

Esmalt koori köögiviljad ning haki sibul kuubikuteks, viiluta porgand ning kaalikas (kui on rohkem aega ja tahad supile efektsust lisada, võid porgandi ja kaalika lõigata n-ö tikkudeks ehk peenikesteks ribadeks). Pane poti põhja või ja õli, lisa hakitud köögiviljad ning pruunista ca 5 minutit. Seejärel lisa vesi ja lase köögiviljadel haududa ca 10 minutit (oleneb, kui suurteks tükkideks porgand ja kaalikas sai lõigatud). Samal ajal lõika soja-seesami kanafilee väiksemateks tükkideks ning prae pannil 8 minutit. Köögiviljade keemise ajal saad ära keeta ka kaks muna. Kui porgand ja kaalikas on pehmed, lisa supile praetud kanafilee tükid, 2 sl sojakastet (intensiivistamaks soja-seesami marinaadi maitset) ning ühest sidrunist värskelt pressitud mahl. Koori munad ning serveerides raputa supile peale veidi rohelist sibulat, seesamiseemneid ning sektoriteks lõigatud muna.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid