Kammkarbid kahel lihtsal ja maitsval moel
Kammkarp, nagu ka teised mereannid, vajab suhteliselt lühikest küpsemisaega ja seetõttu on seda mõnus kiirelt valmistada. Allpool on kaks lihtsat, aga ülimalt maitsvat võimalust kammkarbi valmistamiseks. Carpaccio vajab kõrvale vaid rõstitud saia või ciabattat ning pidulikumal puhul ka klaasi külma veini. Samas kui võiga küpsetatud kammkarbid sobivad ka iseseisvaks roaks või siis nautimiseks koos rohelise salatiga.
Mõlemad retseptid pärinevad siit.
Kammkarbi carpaccio laimi ja koriandriga:
hulk värskeid kammkarpe
2 laimi mahl
musta pipart
oliivõli
soola, tšillihelbeid
hakitud värsket koriandrit
Viiluta kammkarbid ristipidi õhukesteks viiludeks ja laota ühtlase kihina vaagnale. Pigista peale laimimahl ja maitsesta soola, pipra ning tšillihelvestega. Tilguta peale oliivõli ja puista üle koriandriga ning pane 5 minutiks külmkappi. Serveeri koos külma valge veiniga.
Ürdivõiga küpsetatud kammkarbid:
100 g võid
värsket peterselli, murulauku
1 küüslauguküüs
1 šalottsibul
soola, pipart
1/2 sidruni riivitud koor ja mahl
Sega toasoe või hakitud peterselli, murulaugu, peenestatud küüslaugu ja šalottsibulaga. Sega juurde sidruni koor ja mahl ning maitsesta soola ja piprga. Tõsta iga kammkarbiliha tüki peale lusikatäis ürdivõid ja grilli ahjus mõned minutid ülagrilli all.
Tooraine eest aitäh Maitseelamuse kojale :)
Mõlemad retseptid pärinevad siit.
Kammkarbi carpaccio laimi ja koriandriga:
hulk värskeid kammkarpe
2 laimi mahl
musta pipart
oliivõli
soola, tšillihelbeid
hakitud värsket koriandrit
Viiluta kammkarbid ristipidi õhukesteks viiludeks ja laota ühtlase kihina vaagnale. Pigista peale laimimahl ja maitsesta soola, pipra ning tšillihelvestega. Tilguta peale oliivõli ja puista üle koriandriga ning pane 5 minutiks külmkappi. Serveeri koos külma valge veiniga.
Ürdivõiga küpsetatud kammkarbid:
100 g võid
värsket peterselli, murulauku
1 küüslauguküüs
1 šalottsibul
soola, pipart
1/2 sidruni riivitud koor ja mahl
Sega toasoe või hakitud peterselli, murulaugu, peenestatud küüslaugu ja šalottsibulaga. Sega juurde sidruni koor ja mahl ning maitsesta soola ja piprga. Tõsta iga kammkarbiliha tüki peale lusikatäis ürdivõid ja grilli ahjus mõned minutid ülagrilli all.
Tooraine eest aitäh Maitseelamuse kojale :)
Kommentaarid