Sidrunikook

See koogiretsept pärineb taaskord minu ema ja ühtlasi ka meie pere kullavaramust ja fakt, et igal aastal meie lapsepõlvest saadik see kook ikka ja jälle pidulauda kaunistab, tõestab ilmselgelt selle koogi headust. Sanderi soov oli, et üks tema sünnipäevakookidest oleks kindlasti "Vana sidrunikook" ja nii kook valmis tehtud saigi. Algselt olid koogi sees vahukoore ja zelatiini aesemel hoopis või ja muna, aga aastate jooksul on meie ema seda retsepti kohendanud ja nüüd valmistame sidrunikooki vahukoore ja želatiiniga. Ilma pikema sissejuhatuseta järgneb lihtne ja maitsev kook, millega saavad hakkama ka algajad köögis, aga mis viib sellegipoolest keele alla.

Vaja läheb:

6 pakki Kalevi sidruniküpsiseid
8 dl vahukoort
7-8 sidruni riivitud koor ja mahl
70 g želatiinipulbrit
200 g suhkrut

Murra küpsised tükkideks ja sega riivitud sidrunikoorega. Vahusta vahukoor suhkruga ja sega küpsisesegu hulka. Lahusta paisutatud želatiin kuumas sidrunimahlas  ja vala ühtlase nirena küpsisegu hulka, viimast pidevalt segades. Vala segu koogivormi ja lase tarduda. Lõika tardunud kook viiludeks ja serveeri.

Kommentaarid

Karmen ütles …
Või ja munaga variant kuulub ka meie pere lemmikute hulka, aga see variatsioon on samuti paljutõotav.
Kaare ütles …
Eriti äge kook ju! Ma pole sellest midagi kuulnud :P
Jaanika ja Signe ütles …
Karmen, aga siis tuleb seda varianti kindlasti ka proovida! Koopatibi, proovi ära, hakkab meeldima :)