Röstitud kookose jäätis

Imehea ja hõrk jäätis on sametise tekstuuriga ja lausa sulab suus. Selle jäätisega on veidi rohkem mässamist, kui nii mõnegi teisega, aga töö on igati lõpptulemust väärt.
Oht on, et võib sulatada ka kookosepõlgurite südamed :)
Retsept mõningate mugandustega David Lebovitzilt.

Vaja läheb:

2 dl kookoshelbeid
2 dl täispiima
2 dl kookospiima
2 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
5 munakollast
vanilliekstrakti
1 tl rummi

Puista kookoshelbed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti neid aeg-ajalt segades 175 kraadi juures 5- 7 minutit, kuni kookoshelbed on kuldpruunid.
Kuumuta potis piim, kookospiim, vahukoor, suhkur ja sool. Tõsta pott tulelt, lisa kookoshelbed ja kata kaanega ning lase toatemperatuuril 1 tund seista. Seejärel kuumuta segu uuesti ja kurna läbi sõela segust kookoshelbed välja, suru kookoshelbed korralikult vedelikust kuivaks.
Seejärel klopi lahti munakollased. Vala piima- koore segu munakollaste hulka, segu pidevalt segades. Ja siis kuumuta segu uuesti, seda pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja jääb spaatli külge.
Lõpuks sega juurde vanilliekstrakt või rumm või mõlemad. Tõsta pott jääveekausi kohale ja sega, kuni segu on jahtunud.
Seejärel külmuta segu jäätisemasinas või sügavkülmikus, seda aeg- ajalt segades.
Vaata ka Nami-Nami jäätiseteemalist kooskokkamist!

Kommentaarid

Kat ütles …
jumaldan kookosejäätist, olen ise teinud ilma munamassi kuumutamiseta, kahe täismunaga, sai ka väga hea ja imelise tekstuuriga.
Jaanika ja Signe ütles …
See jäätis oli tõesti mõnusalt sametise tekstuuriga...