Tikrikook beseekattega

September 7, 2011
Tikrid sobivad oma hapukusega hästi magusate kookide sisse. Kui Sul on veel põõsa küljes juhuslikult tikreid, siis saad nendest valmistada ühe muretainapõhjal beseekattega maitsva koogi. Kõrvale maitseb hea kruusitäis kohvi.

Põhi:

125 g võid
90 g suhkrut
1 muna
250 g jahu

Täidis:

300 g tikreid
2 sl suhkrut
1 sl maisitärklist

Kate:

4 munavalget
70 g suhkrut
Taina jaoks vahusta või suhkruga heledaks vahuks ja lisa vahustades muna. Lõpuks lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks, vajadusel võid lisada ka 1 sl külma vett. Mässi tainapall toidukilesse ja pane 30 minutiks külma.
Täidise jaoks puhasta tikrid ning sega kausis suhkru ja maisitärklisega.
Suru tainas ümara või kandilise vormi põhjale ja äärtesse ning vala peale tikrid ja küpseta kooki 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus umbes 25 minutit.
Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks heledaks vahuks ja määri või pritsi koogile ning küpseta kooki veel 10- 12 minutit.

3 comments:

  1. Anonymous said...:

    Proovisin ja meeldis väga!

  1. köögivõlur said...:

    Nii tore, et meeldis!

  1. Anonymous said...:

    Tegin sel suvel punaste tikritega ja kook oli nii hea, et kirjutasin üles oma parimate retseptide kaustikusse. Teinekordki tikrite hooajal hea teha. Meeli