Ketšup

September 4, 2011
Ketšup on selline kaste, mis meeldib paljudele lastele ja suurtele ka. Sageli on ketšupis liiga palju selliseid koostiosi, mida me hea meelega tarbida ei tahaks. Aga selgub, et ketšupit on väga lihtne ka ise valmistada. Allolev retsept on üks paljudest, aga maitseb igatahes hästi.
Retsept raamatust "Taluperenaiste hoidised"

Vaja läheb:

3 kg tomateid
1 kg tomatipastat
120 g sibulat
2 tl peenpipart
5 sl soola
500- 600 g suhkrut
20 tera nelki
5 sl äädikat

Koori tomat ja sibul ning tükelda nii tomat kui ka sibul ja keeda neid koos tomatipasta ja maitseainetega pool tundi. Seejärel suru segu läbi sõela, lisa äädikas ja lase uuesti keema.
Pane ketšup kuumalt steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

0 comments: