Maasika- hapukoore jäätis

September 26, 2011
Imeliselt kreemjas jäätis on mõnusalt maasikane ja sametine. Ära jäta alkoholi lisamata, sest alkohol ei külmu ja tänu sellele jääb jäätis oluliselt pehmem ja kreemjam.
Retsept Nami- Namist.

Vaja läheb:

500 g maasikaid
150 g suhkrut
1 sl viina
250 g hapukoort
2 dl vahukoort
1 tl sidrunimahla

Tükelda maasikad, sega suhkru ja viinaga ning lase umbes tund aega seista.  Seejärel püreeri maasikad koos hapukoore ja vahukoorega ühtlaseks ja sega juurde sidrunimahl. Vala segu karpi ja külmuta seda aegajalt segades 3- 4 tundi.
Vaata ka Nami- Nami jäätiseteemalist kooskokkamist.

2 comments:

  1. Koopatibi said...:

    See jäätis on siin pildil nii ilusat vanaroosat värvi! Mmm

  1. köögivõlur said...:

    Aitäh, Koopatibi, värv on tõesti ilus ja maitse oli ka suurepärane. Üks parimaid jäätisi, mida söönud olen :)