Suvikõrvitsasalat
Suvikõrvits on selline tore taim, mis annab rikkalikult saaki. Ja kui kõik vormiroad ja supid ja koogid on tehtud, siis võib suvikõrvitsast valmistada ka ühe maitsva hoidise talveks. Selle hoidise puhul võib köögivilja koguseid vabalt varieerida ja mõne neist isegi välja jätta või millegi meelepärasemaga asendada ja ikka midagi ei juhtu. See on mõnus salat, mida võib niisama süüa või siis kasutada näiteks pajaroogades ja kastmetes koos lihaga.
Retsept Liilialt Köögitoimkonnast.
Vaja läheb:
3 kg suvikõrvitsat
500 g paprikat
500 g porgandeid
300 g sibulat
1 kg tomateid
1 suur küüslauk
1 klaas toiduõli
3 spl soola
150 g suhkrut
1-2 spl äädikat
pipart
Koori ja riivi porgand, tükelda paprika, sibul, suvikõrvits ja kooritud tomat. Aja õli potis kuumaks ja hauta selles veidi aega sibulat ning porgandit. Siis lisa paprika, suvikõrvits, tomatid, sool ja suhkur ning hauta tasasel tulel, kuni köögivili on pehme. Väldi ülekeetmist!
Enne kuumutamise lõppu lisa purustatud küüslauk ja äädikas. Tõsta salat kuumutatud purkidesse ja sule õhukindlalt.
Retsept Liilialt Köögitoimkonnast.
Vaja läheb:
3 kg suvikõrvitsat
500 g paprikat
500 g porgandeid
300 g sibulat
1 kg tomateid
1 suur küüslauk
1 klaas toiduõli
3 spl soola
150 g suhkrut
1-2 spl äädikat
pipart
Koori ja riivi porgand, tükelda paprika, sibul, suvikõrvits ja kooritud tomat. Aja õli potis kuumaks ja hauta selles veidi aega sibulat ning porgandit. Siis lisa paprika, suvikõrvits, tomatid, sool ja suhkur ning hauta tasasel tulel, kuni köögivili on pehme. Väldi ülekeetmist!
Enne kuumutamise lõppu lisa purustatud küüslauk ja äädikas. Tõsta salat kuumutatud purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kommentaarid