Karamelline pähkli- õunakook

Selle üsna tavalise välimusega koogi taga peitub tegelikult üks uskumatult mõnus karamelline ja õunane maitseelamus. See on üks nendest kookidest, mille söömisega on lausa raske pidama saada. Ja kui veel jäätist ka juurde võtta- mmm...
Retsept raamatust "Õunakoogid".

Kate:

1 dl fariinsuhkrut
50 g võid
2 sl piima või kohvikoort
2 dl metsapähkleid (või kreeka pähkleid)

Tainas:

500 g õunu
100 g võid
2 dl fariinsuhkrut
2 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
näpuotsatäis soola

Vooderda küpsetuspaberiga ümar koogivorm ja määri paber võiga. Katte jaoks mõõda potti fariinsuhkur, või ja koor ning kuumuta, kuni või on sulanud. Sega hulka pähklid ja vala vormi põhja ning silu ühtlaseks.
Koori õunad ja haki kuubikuteks. Vahusta või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad ning seejärel omavahel segatud kuivained. Lõpuks sega tainasse õunatükid ja vala tainas vormi karamellikihi peale.
Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 40 minutit. Valmis koogil lase veidi jahtuda ja kummuta siis taldrikule.
Vaata ka Nami-Nami õunakookide teemalist kooskokkamist!

Kommentaarid