Kodune tomatiketšup

September 7, 2011
Hilissuvistest tomatitest, õuntest ja paprikatest saab valmistada imemaitsva koduse ketšupi.  Ketšupist saab kerge vaevaga kastme pastale või riisile, lisada võib ka hakkliha või kanafileed.
Retsept raamatust "Lihtsad hoidised: Sahver"

Vaja läheb:

2 kg tomateid
500 g phastatud paprikaid
500 g puhastatud õunu
300 g puhastatud sibulaid
300 g puhastatud porgandeid
1,5 sl soola
2- 3 sl suhkrut
2 sl äädikat

Eemalda tomatitel varreosa ning tükelda kõik puu- ja köögiviljad ühesuurusteks tükkideks. Pane tomatid ja õunad potti ja lase keema tõusta. Sega, et mass põhja kinni ei jääks. Kui segu on hakanud keema, lisa teised köögiviljad ja hauta madalal kuumusel 1 tund.
Purusta segu veidi saumiksriga ja aja siis läbi sõela. Lase segul uuesti keema tõusta, lisa maitseained ja äädikas ning kuumuta tasasel tulel 10 minutit.
Seejärel tõsta segu purkidesse ja sule õhukindlalt.

0 comments: