Suitsutatud vutid salatipadjal röstitud peedi ja mozarellaga

Värviline vitamiinirikas salat suitsutatud vutiga sobib lauda ehtima ka erilisematel ja pidulikematel hetkedel. Mahedalt maitsestatud salat jätab domineerima hõrgu suitsutatud vuti liha, lastes taustal maitsenüansse lisada magusal röstitud peedil, krõmpsul salatil ja pehmel juustul.
Ahjus röstimine muudab peedi eriti hõrguks ja magusaks

Vaja läheb:

1 suurem peet
oliivõli, meresoola
250 g mozarellakirsse
200 g erinevaid salateid (jääsalat, rukola, lollo rosso, lambasalat)
4 Talleeggi suitsutatud vutti
kõrvitsaseemneid 

Kaste:

4 sl oliivõli
2 sl valgeveini äädikat
 soola, pipart

Esmalt pese ja koori peet, lõika õhukesteks viiludeks ja viilud omakorda pulkadeks. Aseta peet ahjuvormi, nirista peale veidi oliivõli, jahvata peale meresoola ning rösti ahjus 200 kraadi juures 30-35 minutit. Kui peedid on valmis, pane peetidele poolitatud mozzarellakirsid ja hoia täiendavalt ahjus minut või paar, kuni juust on sulanud.
Samal ajal, kui peedid on ahjus, pese salatiehed, nõruta ja jaota neljale taldrikule. Sega kokku kaste õlist, äädikast, soolast ning piprast.
Tõsta salatipadjale röstitud peedid juustuga ning aseta nendele omakorda vutt. Nirista salatile kaste ja puista peale kuival pannil röstitud kõrvitsaseemneid.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid