Tomatirelish

September 7, 2011
See on veel üks variant tomatikastmest, mille tegemist sellel aastal esimest korda katsetasime ja mis sobib hästi alternatiiviks ketšupile. See kaste on erinevalt ketšupist aga tükiline. Loomulikult võib hoidist soovi korral püreerida, kui soovid ühtlasemat tekstuuri saavutada.
Retsept ajakirjast "Aed ja kodu".

Vaja läheb:

2 kg tomateid
4 sibulat
150 g fariinsuhkrut
pipart
1,5 dl siidri- või veiniäädikat
200 ml tomatipüreed

Lõika puhastatud tomatid ja sibulad neljaks, pane potti koos teiste koostisosadega ja lase keema tõusta. Mina koorisin tomatid ära, aga seda ei pea tingimata tegema.
Tomatite koorimiseks on parim need kuuma veega üle valada, lasta 5 minutit seista ja seejärel tõsta tomatid külma vette. Lõigata tomatitele rist peale ja tõmmata nahk maha.
Las relish podiseb tulel vähemalt 3 minutit, sega seda aeg- ajalt, et tekiks ühtlasem konsistents. Kui segu on pehmeks keenud, siis maitsesta seda veel vajadusel ja vala eelkuumutatud purkidesse ning sule õhukindlalt.

0 comments: