Kohupiimakeeksid

September 25, 2011
Üks töökaaslane juba pikemat aega räägib imeliselt maitsevatest kohupiima keeksidest. Retsept on mul ka juba ammu üles kirjutatud, kuid alles sel nädalavahetusel sain mahti neid keekse proovida. Igatahes, olles söönud ära kaks ahjusooja keeksi, pidin tõdema, et oleks ikka varem pidanud neid proovima - ülimalt lihtne teha ja nii, nii head. Retsept väikeste mugandustega pärit brošüürist "Kööginurk".

Vaja läheb:

200 g teralist kohupiima
170 g suhkrut
200 g jahu
100 g võid
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
tuhksuhkrut

Esmalt sulata või. Seejärel klopi suuremas kausis munad suhkruga, lisa kohupiim, sulatatud või ja küpsetuspulber. Sega hoolikalt, et ei jääks kohupiima tükke. Viimasena sõelu hulka jahu. Sega veelkord hoolikalt ning tõsta siis tainas 12 muffinivormi (või keeksivormi). Küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 minutit. Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.

5 comments:

  1. Anonymous said...:

    Näevad väga, väga ahvatlevad välja!
    Veronika

  1. köögivõlur said...:

    Ega siis pole muud, kui küpsetama :)

  1. Anonymous said...:

    Väga maitsvad. Lisasin ka värskeid mustsõstraid ning tulemus oli lausa oivaline!

  1. Anonymous said...:

    Ja oligi niii hea! Jätan selle küpsetise oma ametlikuks ESINDUSKOHUPIIMAKEEKSIKS! Olen väga tänulik sellele töökaaslasele, kes väsimatult seda küpsetist kiitis. :)

  1. köögivõlur said...:

    Esinduskohupiimakeeks kõlab uhkelt :)Ja tore, et maitses!