Plaadipitsa kanaga

September 27, 2011
Kanapitsa on traditsioonilisest õhukesest pitsapõhjast veidi paksema põhjaga ja rikkaliku kattega. Toitvale kanafileele lisaks katab pitsat veel vitamiinirikas paprika ja magus ananass ning loomulikult juust.
Eriti maitsev saab pitsa omavalmistatud ketšupi või tomatikastmega, seda võib juurde pakkuda ka serveerimisel.
Retsept "Pitsaraamatust".

Tainas:

25 g pärmi
2,5 dl vett
2 sl oliivõli
1/2 tl soola
6- 7 dl jahu

Kate:

2 kanafileed
1 sl õli
200 g ketšupit või tomatikastet
1 paprika
200 g ananassikonservi
4 dl riivjuustu
ürte

Sega pärm leiges vees pärmi lahustumiseni, lisa õli sool ja jahu ning sõtku ühtlaseks. Jäta tainas rätiku alla 30 minutiks sooja kohta kerkima.
Katte jaoks tükelda kanafilee ja küpseta õliga pannil. Tükelda paprika ja nõruta ananass. Rulli tainas ahjuplaadile. Määri peale tomatikaste, hästi sobib ka isetehtud variant. Laota pitsale ananass, paprika ja kana ning puista peale riivjuust ja ürdid ning lase pitsal veel 10 minutit kerkida. Küpseta pitsat 225 kraadi juures eelkuumutatud ahjus15 - 20 minutit.

0 comments: