New Yorgi toorjuustukook

Viimati Tartus Pierre kohvikus käies ja sealset New Yorgi toorjuustukooki süües, jäi selle koogi hõrk maitse ja pehme tekstuur kuidagi kummitama. Ja kui ma sedasama retsepti nägin uues Koolibri koogiraamatus ning õel juhtus ka sünnipäev olema, ei olnudki muud kui üks toorjuustukoogi tegu ette võtta. See on üks väga kreemja tekstuuriga tõeliselt suussulav kook.

Põhi:

140 g nisujahu
1/4 tl küpsetuspulbrit
50 g peensuhkrut
50 g võid
1 munakollane

Täidis:

900 g toorjuustu
190 g peensuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
4 muna

Kaunistuseks:

100 g kohupiima
100 ml vahukoort
1 apelsin

Põhja jaoks sega miksris esmalt kõik kuivained ja või ning viimasena lisa munakollane. Sega veelkord ning suru tainas ühtlase kihina koogivormi põhja. Küpseta põhja 150 kraadises ahjus 20 minutit, kuni põhi on kuldpruun. Tõsta välja ja jäta põhi jahtuma.
Põhja jahtumise ajal sega kokku täidis. Sega miksriga kokku toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt (kasuta aeglast kiirust). Seejärel lisa ükshaaval munad ja mikserda toorjuustu mass kiiremal kiirusel ühtlaseks ja kohevaks.
Tõsta täidis jahtunud põhjale ning tõsta 150 kraadisesse ahju ca 40 minutiks küpsema. Koolibri koogiraamatus soovitatakse tõsta koogivorm enne ahju panekut veega täidetud vormi, jälgides, et vesi ulatuks kahe kolmandikuni koogivormini. Kuna mul aga ei olnud nii suurt vormi, panin lihtsalt ahju põhja kausi veega.
Kook on valmis siis, kui keskelt on veel võdisev, kuid ääred kuldpruunid.
Lase koogil jahtuda ning tõsta siis külmkappi täielikuks jahtumiseks.
Soovi korral kaunista enne serveerimist kohupiima-vahukoore seguga ning apelsinikoore ribadega.
Kook võibki keskelt veidi võdisev jääda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
See on maailma parim toorjuustukook! Aitäh!