Kana- kukeseene bruchetta

Toitvad ja kiiresti valmistatavad võileivad on väga tänuväärne toit. Muidugi on eriti tore, kui leiva- või saiaviilul on või ja vorsti asemel vahelduseks hoopis kvaliteetne ja tervislik külmpressitud oliivõli ja soe kanast ning seentest valmistatud kate.  tervislik ja soe kõhutäis passib nii lõunaks kui ka kergemaks õhtuooteks, aga samas on ka mõnus suupiste pidulauale.

Vaja läheb:

1 päts ciabattat
2 küünt küüslauku
oliivõli
1 pk kanafileed väikese võisilmaga
suur peotäis kukeseeni, praetud
värsket tüümiani
soola

Esmalt tükelda ja prae kukeseened läbi. Koori ja haki küüslauk ning prae ürdivõis kuldseks, seejärel lisa kanafilee ja prae umbes 10 minutit, kuni kanafilee on küps, lisa kukeseened ja hakitud tüümian ning prae veel paar minuti. Vajadusel maitsesta segu soolaga ja tõsta tulelt.
Viiluta ciabatta ja rösti rösteris krõbedaks. Nirista igale ciabattaviilule oliivõli ja tõsta peale kana- seenesegu ning serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid

Merit ütles …
Kukeseene-bruschettad on tõesti hästi mõnusad ja kana on väga huvitav lisand, muudab oluliselt toekamaks. Mul hea sõber soovitas cibatta asemel musta leiba kasutada- ka päris väärt mõte, selline 100% kodumaine:)
Jaanika ja Signe ütles …
Must leib võiks küll mõnus olla, aga siis vist peaks bruchetta nimetusest täitsa loobuma :)Aga see võileib oli toitev küll.