Õunakaste
Kas mäletate veel äkki lapsepõlvest võrratu maitsega õunakastet, mida siis tootis Tartu konservitehas ja nüüd toodab "Salvest". See hapukasmagus sametise tekstuuriga kaste oli igatahes minu üks lapsepõlve lemmikuid. Nüüd leidsin retsepti, mille järgi tehes valmib täpselt sama maitsev õunakaste. Võrratu! Kui õunakastmele veidi rõõska koort lisada, siis maitseb see täpselt nagu Salvesti hõrk õunapüree.
Kaste sobib nii soolaseid kui ka magusaid roogi täiendama.
Retsept raamatust "Õunaaia maitsed".
Vaja läheb:
2 kg õunu
veerandi sidruni mahl
1 kaneelikoor
0,5 dl tumedat pruuni suhkrut (Muscovado)
0,5 dl valget suhkrut
2 dl vett
0,5 tl soola
Koori ja puhasta õunad ning viiluta. Mõõda kõik ained potti ja kuumuta keemiseni. Hauta madalal kuumusel 20-30 minutit. Tõsta seejärel tulelt, eemalda kaneelikoor. Püreeri õunad saumiksriga, kuumuta keemiseni ja tõsta purkidesse.
Pikemaajaliseks säilitamiseks kuumuta täidetud purke 85-kraadises vees 15-20 minutit ja sule.
Kaste sobib nii soolaseid kui ka magusaid roogi täiendama.
Retsept raamatust "Õunaaia maitsed".
Vaja läheb:
2 kg õunu
veerandi sidruni mahl
1 kaneelikoor
0,5 dl tumedat pruuni suhkrut (Muscovado)
0,5 dl valget suhkrut
2 dl vett
0,5 tl soola
Koori ja puhasta õunad ning viiluta. Mõõda kõik ained potti ja kuumuta keemiseni. Hauta madalal kuumusel 20-30 minutit. Tõsta seejärel tulelt, eemalda kaneelikoor. Püreeri õunad saumiksriga, kuumuta keemiseni ja tõsta purkidesse.
Pikemaajaliseks säilitamiseks kuumuta täidetud purke 85-kraadises vees 15-20 minutit ja sule.
Kommentaarid