Juustune kapsapirukas
Rikkaliku täidise ja õhukese tainakattega pirukas on toitev, sisaldades palju tervislikku kapsast. Juust ja keedumuna muudavad piruka veidi toekamaks. Valmib lihtsalt ja tänu sellele, et täidis pannakse tainalehtede vahele, on pirukas mõnusalt mahlane.
Retsept raamatust "Kasulikud kapsaroad".
Vaja läheb:
700 g kapsast
50 g võid
4 keedumuna
100 g riivjuustu
2 sl kohvikoort
soola, pipart, muskaati
500 g lehttainast
määrimiseks muna
Haki kapsas peeneks ja hauta sulavõi ning veega pehmeks. Haki keedumuna ja lisa jahtunud kapsale. Sega riivjuust koorega ja lisa kapsasegule ning maitsesta täidis. Rulli tainas kaheks kandiliseks ruuduks. tõsta ühele ruudule kapsasegu ja kata teise ruuduga. suru taina ääred tugevasti kokku, torka kahvliga tainasse augud, määri munaga ja puista soovi korral peale seesamiseemneid ning küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit.
Retsept raamatust "Kasulikud kapsaroad".
Vaja läheb:
700 g kapsast
50 g võid
4 keedumuna
100 g riivjuustu
2 sl kohvikoort
soola, pipart, muskaati
500 g lehttainast
määrimiseks muna
Haki kapsas peeneks ja hauta sulavõi ning veega pehmeks. Haki keedumuna ja lisa jahtunud kapsale. Sega riivjuust koorega ja lisa kapsasegule ning maitsesta täidis. Rulli tainas kaheks kandiliseks ruuduks. tõsta ühele ruudule kapsasegu ja kata teise ruuduga. suru taina ääred tugevasti kokku, torka kahvliga tainasse augud, määri munaga ja puista soovi korral peale seesamiseemneid ning küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit.
Kommentaarid