Mississipi mudakook

Sellel aastal oli Sanderil kindel soov kooliminemise puhul just seda kooki süüa. Ta oli selle retsepti Gordon Ramsay "Maailma köögi" kokaraamatust juba jupp aega tagasi välja valinud ja nii kaunistaski see meie 1. septembri pidulauda.
Kook ise on järjekordne šokohoolikute unelm, sisaldades ohtralt tumedat šokolaadi nii põhjas kui ka täidises. Ameerikas valmistatakse seda kooki sageli ka kakaopulbriga, aga mulle tundub, et šokolaadiga maitseb ta hoopis paremini.
Kook on Ameerika lõunaosariikides populaarne desset ja oma nime on see väidetavalt saanud Mississipi jõe mudaste kallaste järgi.

Põhi:

200 g digestive küpsiseid
60 g võid
60 g tumedat šokolaadi

Täidis:

180 g tumedat šokolaadi
180 g võid
4 muna
180 g muscovado suhkrut
200 ml vahukoort


Kate:

200 ml vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
kaunistuseks šokolaadilaaste

Põhja jaoks purusta küpsised ja sulata vesivannil või koos šokolaadiga. Sega need kokku ja suru mass lahtikäiva ümara koogivormi põhjale ning servadesse. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks sulata šokolaad koos võiga vesivannil. Vahusta munad suhkruga tugvaks vahuks, lia vahustades koor ja viimaks või- šokolaadisegu. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit, kuni kook on kõva.
Koogil tuleb lasta enne serveerimist täielikult jahtuda, võib hoida ka üleöö külmikus, aga siis tuleb 30 minutit enne serveerimist soojenema võtta.
Enne serveerimist vahusta koor suhkruga, laota koogile ja kata šokolaadilaastudega.

Kommentaarid

Ülle ütles …
Just paar päeva tagasi mõtisklesin sellesama raamatu juures sedasama kooki vaadates, et võiks ju proovida, kui šokolaadiisu ikka liiga suureks paisub:D.
Jaanika ja Signe ütles …
Ja kui ta siis paisub, siis võib kindel olla, et see kook selle isu ka parimal moel rahuldab :) Oli väga maitsev! Magus muidugi ka :)