Küüslaugune peedi püreesupp

Sügis on üks tore aastaaeg, vähemalt söögitegijate silmis, kuna põllult ja aiamaalt saab värsket köögivilja igal ajal. Värskelt üles võetud peedid ja küüslaugud inspireerisid köögis katsetama peedi-küüslaugu kooslust supipotis. Pott sai siis tulele pandud ning peagi sai valmis üks mõnus küüslaugune, kaunilt roosakas ja kreemjas püreesupp.

Vaja läheb:

2 toorest peeti
3 küüslauguküünt
1 sibul
2 kartulit
1 keskmine suvikõrvits (ca 1-kilone)
4 sl õli
800 ml vett
150 g küüslaugumaitselist toorjuustu
soola

Vala poti põhja õli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk, kuumuta mõni minut, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa peenikesteks ribadeks lõigatud peet ja kuumuta veel mõni minut koos küüslaugu ja sibulaga õlis. Seejärel lisa vesi ja kuubikuteks lõigatud kartul ning kooritud ja tükeldatud suvikõrvits, kata pott kaanega ning lase supil ca 20 minutit podisega, kuni peet on pehme. Viimasena lisa toorjuust ning seejärel püreeri supp. Lisa maitse järgi soola. Enne serveerimist lase supp veelkord keema tõusta.

Kommentaarid