Šokolaadi- toorjuustu marmorkook

September 30, 2011
Šokolaadisõpradele veel üks lemmikkook! Õhukesel krõbedal küpsisepõhjal on imeliselt kreemjas šokolaadine täidis, mis lausa sulab suus. Seda kooki võib soovi korral teha ka ainult ühte sorti šokolaadiga. 
Retsept "Šokolaadiraamatust".

Põhi:

200 g digestive küpsiseid
75 g võid

Kate:

200 g valget šokolaadi
200 g pähklitega piimašokolaadi
500 g toorjuustu
2 dl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru mass küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhjale. Sega toorjuust, hapukoor ja suhkur ning jaga võrdselt kahte kaussi. Sulata šokolaadid ja vala ühte kaussi toorjuustu segu hulka valge ning teise piimaokolaad, sega korralikult läbi. Vala küpsisepõhjale valge šokolaadi segu ja tõsta peale piimašokolaadi segu. Tee kahvli abil ringjaid liigutusi, et kihid seguneksid. Aseta vähemalt 3 tunniks külkappi tahenema.

5 comments:

  1. Anonymous said...:

    Oli tõeliselt hea kook, lihtsalt suurepärane!
    Veronika

  1. köögivõlur said...:

    Nõustun Sinuga 100 %, oli tõesti väga hea :)

  1. Ooo, see on mu lemmikkook, aga täpset retsepti näen esmakordselt. Ma pole ise seda kordagi teinu, vaid olen selle valmistamisrõõmu jätnud ämmale. Rõõm on igatahes kahepoolne, kui ta seda teeb. Tõesti lemmik!

  1. köögivõlur said...:

    Seda kooki on uskumatult lihtne teha, eriti arvestades lõpptulemuse maitset ja sõltuvusttekitav on see ka, kahjuks :D