Broa ehk portugali külaleib
Broa on levinud Portugalis ja Galiitsias, kus seda valmistatakse traditsiooniliselt maisijahu ja nisu- või rukkijahu segust nig kergitatakse pärmiga.
Broa on tihke ja üsna neutraalse maitsega, selle tõttu on ta minu arvates sobiv kaaslane suppidele, aga ka mõnus amps koos moosiga hommikukohvi kõrvale.
Retsept raamatust "Maailma leivad".
Vaja läheb:
10 g pärmi
200 ml käesooja vett
125 g maisijahu
200 g durumnisujahu
2 sl oliivõli
1 tl meresoola
Lahusta pärm 125 ml soojas vees, lisa pool maisijahust ja 25 g nisujahu, et valmistada juuretis. Lase toidukile all seista 45 minutit, kuni juuretis läheb mullitama, siis lisa ülejäänud vesi ja õli.
Lisa ülejäänud jahud ja sool ning sega kokku taigen ning sõtku seda 10 minutit. Pane tainas õliga määritud kaussi ja lase 1 tund kerkida
Seejärel sõtku tainast õhuullid välja ja vormi pätsike ning aseta see ahjuplaadile. Jäta veel tunniks kerkima.
Määri leiba pealt oliivõliga, raputa peale maisijahu ja küpseta 225 kraadi juures 35 minutit.
Broa on tihke ja üsna neutraalse maitsega, selle tõttu on ta minu arvates sobiv kaaslane suppidele, aga ka mõnus amps koos moosiga hommikukohvi kõrvale.
Retsept raamatust "Maailma leivad".
Vaja läheb:
10 g pärmi
200 ml käesooja vett
125 g maisijahu
200 g durumnisujahu
2 sl oliivõli
1 tl meresoola
Lahusta pärm 125 ml soojas vees, lisa pool maisijahust ja 25 g nisujahu, et valmistada juuretis. Lase toidukile all seista 45 minutit, kuni juuretis läheb mullitama, siis lisa ülejäänud vesi ja õli.
Lisa ülejäänud jahud ja sool ning sega kokku taigen ning sõtku seda 10 minutit. Pane tainas õliga määritud kaussi ja lase 1 tund kerkida
Seejärel sõtku tainast õhuullid välja ja vormi pätsike ning aseta see ahjuplaadile. Jäta veel tunniks kerkima.
Määri leiba pealt oliivõliga, raputa peale maisijahu ja küpseta 225 kraadi juures 35 minutit.
Kommentaarid
Veronika