Vastlapäevaks pikka liugu, hernesuppi ja kuklit ka!

Vastlapäeva menüü on mitmekesine ja lemmiku leiab endale nii soolase kui ka magusama armastaja. Kuigi mulle maitseb väga ka hernesupp, meeldivad mulle vastlad siiski peamiselt hoopis nende magusate kuklite tõttu.
Loomulikult on maitsvad traditsioonilised vahukoorega vastlakuklid, aga sellel aastal otsustasin lisaks nendele traditsioonilistele kuklitele valmistada ka huvitavama ja rikkalikuma täidisega kukleid. Inspiratsiooni sain Heidi Parkilt ja Nami-Nami Pillelt.
Kukli taina valmistasin R. Bertinet' i magusast tainast täpselt samamoodi nagu selles postituses. Kuklid määrisin enne küpsetamist munaga ja sellest taina kogusest sain 17 paraja suurusega kuklit. Selleks, et saaksid mõnusad ühesuurused ümarad kuklid, tuleb tainas jagada võrdseteks tükkideks ja iga tükk veeretada peopesa all laual ilusaks ümaraks.
Kui kuklid on jahtunud, siis on paras aeg asuda nende täitmise kallale. Valmistasin martsipanitäkikestega segatud vahukoore täidisega kukleid maiasmokkadele
Šokolaadisõpradele sobivad hästi sulatatud tumeda šokolaadi ja metsapähkli puruga kuklid, mis kaetud vahukooremütsiga.
Lõpetuseks veel eriti hõrgud ja marjased vaarikavahukoorega vastlakuklid. Mmmm!
Kui aga kukleid lõpuks liiga palju saab, siis võib ikkagi kiigata supipoti poole ja süüa vastlapäeva lõpetuseks hoopis üks kausitäis hernesuppi. Sellel aastal valmistas maitsva hernesupi meie kallis vanaema!

Kommentaarid