Kapsas hakklihaga

Täna poes käies hakkas juurviljaletis kohe silma üks ilus roheline kapsapea. Esimesena turgatas pähe imelihtne roog - kapsas hakklihaga - ja see esimene mõte saigi teoks tehtud.

Vaja läheb:
üks väike kapsapea
300 g hakkliha
2 spl jahu
250 ml piima

Pane kapsas vähese veega potti keema. Kindlasti maitse kapsa valmidust aeg-ajalt, sest üle keetes muutub kapsas kahvatuks ja pudedaks. Kui kapsas on keenud, kuid siiski veel õrnalt krõmpsuv, kurna vesi ära (natuke keeduvedelikku võid alles jätta, kui soovid seda piima asemel kastmes kasutada).
Prae hakkliha ja maitsesta oma soovi järgi. Kui hakkliha on küps, lisa jahu ja sega hoolikalt. Viimasena lisa hakklihale järk-järgult piim ning sega pidevalt, kuumuta kastet pakesenemiseni. Kui kaste on valmis vala see potti kapsa peale ja sega õrnalt läbi.

Kommentaarid