Aleksandri kook
Vaatamata oma lihtsusele kuulub see kook meie lemmikute hulka. Tassi kohvi kõrvale maitseb lausa imeliselt. Kohvi maitse tasakaalustab hästi koogi magusust. Valmib lihtsatest komponentidest ja valmistamine ei nõua ka erilist meisterlikkust. Retsept Nami- Namist.
Ahjaa, seda kooki valmistati Soomes esmakordselt juba 1814. aastal, kui keiser Aleksander I Helsingis käis.Nii, et tõeliselt ajalooline kook.
Põhi:
1,5 dl suhkrut
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g toasooja võid
1 muna
Täidis:
3 dl mustikamoosi (sobivad ka muud moosid omal valikul)
Glasuur:
4 dl tuhksuhkrut
3 sl vett
Põhja tarbeks sega omavahel kuivained, lisa toasooja või tükikesed ja näpi segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Rulli tainas küpsetuspabeil ahjuplaadi suuruseks ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit. Lõika soe põhi kaheks ja määri ühele poolele moos ning tõsta peale teine pool. Lõika kook tükkideks ja lase jahtuda.
Sega tuhksuhkur veega ja värvi soovi korral mahlaga ning määri glauur märja noa abil koogile.
Ahjaa, seda kooki valmistati Soomes esmakordselt juba 1814. aastal, kui keiser Aleksander I Helsingis käis.Nii, et tõeliselt ajalooline kook.
Põhi:
1,5 dl suhkrut
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g toasooja võid
1 muna
Täidis:
3 dl mustikamoosi (sobivad ka muud moosid omal valikul)
Glasuur:
4 dl tuhksuhkrut
3 sl vett
Põhja tarbeks sega omavahel kuivained, lisa toasooja või tükikesed ja näpi segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Rulli tainas küpsetuspabeil ahjuplaadi suuruseks ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit. Lõika soe põhi kaheks ja määri ühele poolele moos ning tõsta peale teine pool. Lõika kook tükkideks ja lase jahtuda.
Sega tuhksuhkur veega ja värvi soovi korral mahlaga ning määri glauur märja noa abil koogile.
Kommentaarid