Ricotta- marjakook

March 31, 2011
 Imeline ja suussulav ricotta kohupiima kook maitseb sarnaselt nagu toorjuustukook. Punased sõstrad lisavad koogile tasakaaluks mõnusat hapukat maitset. Punaste sõstarde asemel võib kasutada ka muid hapukaid marju, näiteks vaarikaid. Koogi idee pärineb Liilia blogist, aga tegin selles mitmeid mugandusi.

Põhi:

200 g Selga šokolaadiküpsiseid
80 g võid

Täidis:

800 g ricotta kohupiima
4 sl hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl vanillisuhkrut
2 sl maisitärklist
2 dl punaseid sõstraid
kaunistuseks tumedat šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sulata või ning sega kokku. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja ja pane täidise tegemise ajaks külma.
Täidise jaoks eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga heledaks vahuks ja mikserda munakollaste juurde ka kohupiim ja hapukoor. Seejärel sega hulka tärklis ja viimaseks lisa ettevaatlikult munavalge vaht.
Vala pool täidisest põhjale ja puista peale sõstrad ning seejärel vala vormi ka ülejäänud täidis.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 1 tund ja lase ahjus jahtuda.
Juhtunud koogi võid pealt kaunistada soovi korral šokolaadiga.
Ja täidisesse paar supilusikatäit kakaod lisades saad hoopis uue koogi.

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Olen siiani ricotta lummuses ja seega tuleb kook järele proovida!

  1. köögivõlur said...:

    Muidugi tuleb proovida :)