L.u.m.i.

Sattusin ühel veebruarikuu nädalavahetusel Otepääle ja peale lumelauatamist- kelgutamist otsustasin külastada ka Veikko Tääri poolt seal eelmise aasta lõpus avatud kohvikut L.u.m.i. Menüü selle kohviku jaoks on koostanud Indrek Kivisalu ja seetõttu olid ootused suured. Etteruttavalt olgu ka öeldud, et pettuma ma ei pidanud. Kuigi see puudutab üldiselt magusroogi, sest soolaseid roogi me peaaegu ei proovinud.
Kuigi võtsime enne suurt maiustamist Tapase (Hispaaniapäraste suupistete) vaagna. Õigupoolest võis sellelt vaagnalt leida Manchego juustu ja kuna ma seda veel maitsenud ei olnud, siis tahtsin ära proovida. Nimelt kunagi jäi mulle Nami- Namis silma Dulce de Membrillo ehk küdooniamarmelaadi retsept, mida serveeritakse just selle juustuga ja sealt ka huvi selle juustu vastu. Seekord kahjuks seda marmelaadi kõrvale ei serveeritud, küll aga oliive, Serrano sinki, vürtsikaid kanaribasid ja meloniviile. Juust ise oli maitsev, mõnusalt soolakas!
Kohvik asub Otepää kesklinnas ja paistab juba kaugelt silma oma kõrge triibulise korstnaga nii, et selle järgi orienteerudes peaks igaüks kohviku üles leidma.
Lauale kanti meile kohe ilusad pokaalid vee jaoks ja mitu kannu sidruni, laimi ja apelsini viiludega maitsestatud vett. kuigi võib tunduda, et see polegi midagi nii erilist, siis mõnus on, kui ei pea alati vett ostma, makstes klaasitäie eest euro või paar. Kusjuures sellistest pokaalidest maitseb vesi kuidagi palju paremini, kui tavalisest klaasist :)
Silma hakkasid vahvad valgustid
Lastenurk oli parajalt suur. Lisaks tavapärasematele värviraamatutele ja lauamängudele, oli seal riiulis ka parajalt palju lasteraamatuid, kusjuures osad olid lausa pärit paarikümne aasta tagusest ajast- nii, et mitte ainult uued pildiraamatud. Ja kiiklammas oli ka pisematele kohvikulistele :)
Triibuline joon korstnalt on kasutusel ka lihtsas ja minu arvates hubases sisekujunduses. Ruumi on kohvikus igatahes palju. Olemas on mitu erinevat vaiksemat nurka ja suuremat ruumi, kus oma seltskonnaga privatseetselt sööki- jooki nautida.
Lisaks olid teenindajad väga abivalmid, vastutulelikud ja sõbralikud, jagades iga küsimuse peale piisavalt selgitusi ja pakkudes mõnele roale ka kohe omaltpoolt asendusi välja.
Ma kujutan täitsa ette, et peale suusatamist oleks mõnus siin ahju juures tassi tee ja hea raamatuga ennast soojendada. See viimane on muidugi maitse asi, võib ju ka niisama leeke vaadata ja puude praksumist kuulata, sellel ajal, kui akna taga tuiskab.
jäätisevalik vahvlikausis

Soe mustikasupp lumepalliga
Mustikasupp, Otepää, Väike Munamägi, Kuutsemägi ja lumelauasõit on minu jaoks omadega tihedalt seotud. Nimelt kuum mustikasupp on mäe peal just minu lemmikjook olnud. See kuidagi sobib nii hästi külma talvega kokku ja ei tee ega kohvi nii mõnusad ei oleks ja soojendab ta ka hästi. Soe mustikasupp jäätisepalliga maitses ka just nii lihtsalt ja mõnusalt nagu ootasin.
Šokolaadicroissant ja latte kohv- mõnusa hommiku kaaslased
Musta ploomi- pähklikook basiilikujäätisega
Musta ploomi koogi ja basiilikujäätise kooslus oli üllatav ja maitseküllane. Nii kook kui ka jäätis olid omapärase maitsega, aga heas mõttes teistmoodi. Kusjuures, basiilikujäätis tekitas minus küll pigem kõhklusi, aga peale esimest ampsu need kõhklused kadusid!
Kokkuvõttes täitsa mõnus koht, kuhu kindlasti tagasi läheks.

Kommentaarid