Juustupulgad

March 11, 2011
Lihtsad suupisted- juustupulgad- valmivad kiiresti lehetainast ja riivitud juustust ning on mõnusad krõbistada nii suurema nälja peletamiseks kui ka näiteks veini kõrvale.

Vaja läheb:

500 g lehttainast
150- 200 g riivitud juustu
määrimiseks muna
pealeriputamiseks seesamiseemneid

Rulli lehttainas kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Puista ühele tükile riivjuust ja kata teise lehttaina tükiga. Suru kergelt rulliga rullides lehttainas kinni. Mina kasutasin tavalist eesti juustu, aga võib kasutada täpselt endale meelepärast juustu.
Lõika ristkülikust umbes 1 cm laiused ja 10 cm pikkused ribad ning keera spiraalseks. Lao spiraalid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri munaga ning puista peale seesamiseemneid.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10- 15 minutit.

0 comments: