Troopiline tort mango ja maasikatega

See tort valmis kallile sõbrannale sünnipäevaks. Olen endiselt mango lainel või õigemini East Endi mangopüree lainel, mis on lihtsalt fantastilise maitsega:) Nii sai ka see troopilise maitsega tort kevadiselt kollane ja suviselt maasikalõhnaline.

Vaja läheb:

300 g Savoiardi küpsiseid
immutamiseks piima
1 suure apelsini mahl
500 g (East Endi) mangopüreed
400 g maitsestamata toorjuustu
2 dl maitsestamata jogurtit
3 dl vahukoort
100 g suhkrut
400 g maasikaid
12 lehte želatiini
vajadusel 50 g sulatatud valget šokolaadi küpsiste kinnitamiseks

Võta üks suurem taldrik või kandik ja aseta sellele ümara koogivormi äär. Lao tordi põhjaks kiht piimaga immutatud küpsiseid.
Täidise jaoks vahusta toorjuust, jogurt ja mangopüree ühtlaseks massiks. Vahusta eraldi vahukoor suhkruga. Pese ja viiluta maasikad.
Paisuta želatiinilehed külmas vees ja pigista kuivaks ning lahusta kuumas apelsinimahlas. Nirista želatiinisegu toorjuustusegu hulka. Seejärel sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor. Vala pool segust küpsisepõhjale, lao sellele kiht maasikaid ja kata ülejäänud täidisega. Täidise peale lao ka viilutatud maasikad. Aseta tort vähemalt paariks tunniks külma tarduma.
Kui tort on tardunud, siis eemalda tordi ümbert vormi rõngas. Lõika küpsised pooleks ja lao ümber tordi, ümar pool üleval. Üldiselt jäävad küpsised täidisekihi külge ilusti kinni, eriti kui lai pael siduda ümber tordi. Aga kui see nii ei ole, siis kinnita küpsised ümber tordi sulatatud valge šokolaadi abil.

Kommentaarid