Kõrvitsa lasanje

March 14, 2011
Kuna keldris ootas veel üks kõrvits oma järge ja kevad on juba ukse taga, siis sai nädalavahetusel tehtud kõrvitsa lasanjet. Retsepti idee on leitud Toidutarest ja mugandatud vastavalt oma maitsele.
Kaste valmistasin klassikalise lasanjekastme eeskujul. Vormiroog oli hõrk ja mahlane ning suurepärane viis kõrvitsat toidus kasutada.

Vaja läheb:

500g kõrvitsat

Katme jaoks:  

500g kanahakkliha
1 porgand
2 küüslauguküünt
2 spl jahu
600 ml 3,5% piima
soola, pipart


Vormi vahele ja peale:  

200g riivjuustu
100g mozzarellat
Esmalt koori kõrvits ja lõika õhukesed piklikud viilud nagu lasanjeplaadid. Seejärel valmista kaste: selleks prae hakkliha, maitsesta soola ja pipraga, lisa peeneks hakitud küüslauk ning jämedalt riivitud porgand. Viimasena lisa jahu ja seejärel järk-järgult segades piim. Sega hoolikalt ja lase kastmel veidi pakseneda.
Võta ahjuvorm, pane põhja veidi kastet, siis lao ühtlase kihina kõrvitsaviilud, siis jälle kastet jne. Ühe kihina pane vahele ka 100g riivitud juustu. Viimaseks kihiks jäta kaste, raputa peale ülejäänud juust ja ka mozzarella ribad.
Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist lase vormil ca 30 minutit taheneda.

0 comments: