Kõrvitsarisoto peekoniga
Kõrvits annab sellele risotole kauni kuldkollase värvuse ja mõnusa tekstuuri, maitsest rääkimata. Retsept on leitud Toidutarest . Kuna sööjate hulgas oli ka väike laps, siis igaks juhuks sai retseptist välja jäetud valge vein, vaatamata sellele, et alkohol üldiselt kuumutades ära aurustub. Kes aga siiski soovib veini kasutada, siis tuleks 0,5 dl valget kuiva veini lisada koos kanapuljongiga.
Vaja läheb:
500 g kõrvitsat
7,5 dl kanapuljongit
2 spl õli
2 küüslauguküünt
2,5 dl risoto riisi
2 spl parmesni juustu
150 g peekonit
soola, pipart
Koori ja tükelda kõrvits ning pane vähese veega keema. Kui kõrvitsa on pehme, püreeri see ühtlaseks ja tõsta kõrvale. Seejärel pane poti põhja õli ja kuumuta selles paar minutit peeneks hakitud küüslauku. Seejärel lisa riis. Valmista puljong jal lisan see vähehaaval riisile, sega pidevalt. Kui riis on parajalt pehme, lisa kõrvitsapüree, riivitud parmesan ja eelnevalt pannil pruunistatud peekonitükid. Kui soovid, siis maitsesta veel soola ja pipraga.
Vaja läheb:
500 g kõrvitsat
7,5 dl kanapuljongit
2 spl õli
2 küüslauguküünt
2,5 dl risoto riisi
2 spl parmesni juustu
150 g peekonit
soola, pipart
Koori ja tükelda kõrvits ning pane vähese veega keema. Kui kõrvitsa on pehme, püreeri see ühtlaseks ja tõsta kõrvale. Seejärel pane poti põhja õli ja kuumuta selles paar minutit peeneks hakitud küüslauku. Seejärel lisa riis. Valmista puljong jal lisan see vähehaaval riisile, sega pidevalt. Kui riis on parajalt pehme, lisa kõrvitsapüree, riivitud parmesan ja eelnevalt pannil pruunistatud peekonitükid. Kui soovid, siis maitsesta veel soola ja pipraga.
Kommentaarid