Peedi ja sinihallitusjuustu pirukad
Nende vahvalt värviliste ja maitsvate pirukate retsept pärineb Pille Petersoolt Nami- Namist (retept Nami- Nami kokaraamatust). Juba väga palju kordi on mu pilk sellel retseptil pidama jäänud, aga tegemiseni jõudsin alles nüüd. Aga öeldakse ju- parem hilja kui mitte kunagi. Toredad pisikesed suupistepirukad, mis on ka väga maitsvad, leiavad ka tulevikus kindlasti tee meie pidulaudadele, sest viisid lausa keele alla!
Vaja läheb:
300 g pärmi- lehttainast
1- 2 peeti
100 g sinihallitusjuustu
värsket tüümiani
määrimiseks muna
Rõsti peete ahjus fooliumis 200 kraadi juures umbes 1 tund. Selle asemel võib kasutada ka keedupeeti. Seejärel koori peet ja lõika sellest õhukesed viilud. Kui sul ei ole käepärast piklikke peete, siis lõika viiludest omakorda nt. pitsi abil välja väiksemad kettad.
Rulli tainas lahti ja lõika väikesteks ruutudeks. Suru pitsi abil tainaruudu keskele väike rõngas (suru peaaegu läbi!) ja aseta rõnga keskele peediviil ning sellele tükk sinihallitusjuustu ja tüümianioksake. Pintselda piruka servad munaga ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.
Vaja läheb:
300 g pärmi- lehttainast
1- 2 peeti
100 g sinihallitusjuustu
värsket tüümiani
määrimiseks muna
Rõsti peete ahjus fooliumis 200 kraadi juures umbes 1 tund. Selle asemel võib kasutada ka keedupeeti. Seejärel koori peet ja lõika sellest õhukesed viilud. Kui sul ei ole käepärast piklikke peete, siis lõika viiludest omakorda nt. pitsi abil välja väiksemad kettad.
Rulli tainas lahti ja lõika väikesteks ruutudeks. Suru pitsi abil tainaruudu keskele väike rõngas (suru peaaegu läbi!) ja aseta rõnga keskele peediviil ning sellele tükk sinihallitusjuustu ja tüümianioksake. Pintselda piruka servad munaga ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.
Kommentaarid