Frikadellisupp
Maitsev supp on paljude lemmik ja igapäevase toidulaua klassika. Eriti hea saab supp siis, kui ka frikadellid ise valmistada. Frikadellide retsept on pärit Perenaise kokaraamatust.
Frikadellide jaoks:
200 g hakkliha
1 muna
3 tl riivsaia
hakklihamaitseainet, soola, muskaati
Supi jaoks:
1 l vett
3 kartulit
2 porgandit
2 dl herneid
soovi korral 2 köögiviljapuljongikuubikut
soola, pipart
Esmalt tükelda kartulid ja porgandid ning pane vette keema, herned lisa ca 5 minutit hiljem, soovi korral lisa ka puljonigikuubikud. Köögiviljade keemise ajal valmista frikadellitainas, segades kõik komponendid kokku.. Seejärel vormi märgade kätega frikadelli tainast pisikesed pallid ja pane supi sisse ning riisu tekkinud vaht. Keeda suppi seni, kuni köögiviljad on pehmed ja frikadellid pinnale tõusnud. Lõpuks maitsesta supp ja serveeri maitserohelisega.
Frikadellide jaoks:
200 g hakkliha
1 muna
3 tl riivsaia
hakklihamaitseainet, soola, muskaati
Supi jaoks:
1 l vett
3 kartulit
2 porgandit
2 dl herneid
soovi korral 2 köögiviljapuljongikuubikut
soola, pipart
Esmalt tükelda kartulid ja porgandid ning pane vette keema, herned lisa ca 5 minutit hiljem, soovi korral lisa ka puljonigikuubikud. Köögiviljade keemise ajal valmista frikadellitainas, segades kõik komponendid kokku.. Seejärel vormi märgade kätega frikadelli tainast pisikesed pallid ja pane supi sisse ning riisu tekkinud vaht. Keeda suppi seni, kuni köögiviljad on pehmed ja frikadellid pinnale tõusnud. Lõpuks maitsesta supp ja serveeri maitserohelisega.
Kommentaarid