Toorjuustu täidisega moonipärg

November 17, 2010
 
Tahaks taaskord kiita Richard Bertinet' i taevani. Pärmitaina tegemine on lausa lust ja lillepidu sellest ajast alates, kui kasutan tema taina "sõtkumise" meetodit (rohkem meenutab see küll taina peksmist vastu lauda). Küpsetasin seekord Richard Bertinet' i magusast tainast moonipärja toorjuustu täidisega. Ilmselgelt maitses see lausa jumalikult, vähemalt meie perele :)

 Tainas:

270 g piima
15 g pärmi
500 g jahu
60 g võid
40 g suhkrut
10 g soola
2 muna

Täidis:

200 g toorjuustu
maitse järgi suhkrut
mooniseemneid
Taina tegemiseks mõõda kaussi jahu ja mudi pärm jahu sisse nii, et moodustuks puru, seejärel mudi jahu sisse ka või. Lisa sool ja suhkur ning munad ja piim ja sega ning sõtku tainas selles videos näidatud meetodil. Jäta tainas tunniks rätiku alla kerkima.
Seejärel tõmba tainas silikonkaabitsaga ettevaatlikult jahusele tööpinnale. Rulli tainas ristkülikukujuliseks lahti, tainas võiks jääda suhteliselt õhuke. Määri tainale suhkru ja toorjuustu segu ning puista sellele mooniseemneid. Keera pikemast küljest alates rulli ja vormi rõngaks ning tõsta ahjupannile. Jäta veel vähemalt pooleks tunniks kerkima. Seejärel tee peale kääride või terava noaga lõiked ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit

3 comments:

  1. Anonymous said...:

    Võrratu !!! Nüüd hakkan mina ka nii tegema. Aitäh retsepti eest !

  1. köögivõlur said...:

    Võta heaks, Anonüümne!

  1. Anonymous said...:

    Tere! Sooviks Teie pärmitaigna retsepti järgi kringlit teha, kuid kahjuks ei ole leitav retseptis lingitud video. Kas saaksite palun üle vaadata, milles viga võib olla. Kringli tegemisega kiire :) Tänades, H