Tuunikala lasanje

November 1, 2010
 Nami-Nami järjekordne kooskokkamise teema on seekord numbriga 30 ja kannab nime makaronivormid. Kuigi mulle väga maitseb ka klassikaline lasanje, otsustasin seekord hoopis tuunikalaga variandi kasuks. Tulemus oli proovimist väärt ja ei jää kindlasti viimaseks korraks. Mõnusalt tomatine tuunikalakaste ja juustune koorekaste harmoneeruvad hästi ja lõpptulemus on väga maitsev. Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "100 suppi, paja-ja vormirooga"

Vaja läheb:

12 lasanjeplaati

Tuunikalakaste:

1 sibul
3 küüslauguküünt
2 sl õli
800 g purustatud tomateid
2 karpi tuunikala tükke vees
1 suur paprika
maitse järgi soola, pipart ja punet

Juustukaste:

2 dl kohvikoort
2 dl riivjuustu
soola, pipart


Peale:

1,5 dl riivitud mozarellat
peotäis krevette
Koori ja tükelda sibul ning küüslauk ja prae õlis pehmeks, lisa tükeldatud paprika ja kuumuta läbi. Seejärel lisa purustatud tomat ja nõrutatud tuunikala ning maitseained. Keeda kastet tasasel tulel 10 minutit.
Juustukastme jaoks kuumuta koor keemiseni, eemalda pott tulelt ja lisa riivitud juust ning sega kuni kaste on ühtlane, seejärel maitsesta.
Pane vormi põhja tuunikalakastet, lao sellele lasanjeplaadid ning tee samamoodi veel 2 kihti. Vala üle juustukastmega ja puista peale riivitud mozarela ning krevetid. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

4 comments:

  1. Pille said...:

    Täitsa põnev! Ma pole ise kunagi tuunikalaga lasanjet proovinud :)

  1. köögivõlur said...:

    Proovi, mulle väga maitses ja läheb kindlasti kordamisele!

  1. Pille said...:

    No ma nüüd tegin tuunikalaga ja meeldis väga, aga võtsin ühe soomlaste retsepti endale eeskujuks.

  1. köögivõlur said...:

    Väga vahva, kui retsepti jagad, siis proovin Sinu moodi ka!