Punasõstra sorbett

 Vaatamata külmadele ilmadele ei ole laste jäätiseisu veel kuhugi kadunud. Niisiis meisterdasin eile õhtul punasõstra sorbetti. Aga selleks, et lastel lihtsam süüa oleks, panin sorbeti spetsiaalsetesse pulgaga jäätise vormidesse ja nii saidki valmis kodused mahlapulgad. ideid kogusin raamatust "Jäised ahvatlused".

Vaja läheb:

4 dl punasesõstra mahla(kasutasin suhkruta kodumahla)
2 dl vett
2 dl suhkrut

Esmalt valmista siirup- selleks kuumuta potis keema vesi ja suhkur ning keeda neid segades orienteeruvalt 5 minutit. Seejärel jahuta siirup (kiiresti saad seda teha siirupit külmaveevannil segades. Sega siirup mahla juurde ja vala jäätisevormidesse või kaussi. Kui valad segu kaussi, võiksid seda vahustada iga poole tunni tagant paar tundi. Seejärel külmuta segu 4 tundi ja serveeri. Lase enne serveerimist veidi sulada. Loomulikult võid segu valmistada ka jäätisemasinas.

Kommentaarid