Banaanileib

 Mõlgutasin juba pikemat aega peas banaanikoogi mõtet ja kui avastasin köögis ilusad pruunitäpilised banaanid, oli otsus vastu võetud. Kuigi mulle sattus kätte ka üks Nigella banaanikeeksi retsept, otsustasin lõpuks ikkagi võrratu David Lebovitzi banaanileiva(koogi) kasuks. Ja ma ei pidanud kahetsema, sest see viis lihtsalt keele alla ja hõrgutavast lõhnast ma üldse ei räägigi. Järgisin retsepti üks ühele ja muudatusi ei teinud.

Vaja läheb:

210 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
55 g võid
150 g suhkrut
1 muna
1 munavalge
2 banaani
125 ml hapukoort
1 tl vanilliekstrakti
60 tükeldatud tumedat šokolaadi
Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja suhkur.
Püreeri banaanid, lisa sulatatud või, muna ja munavalge, hapukoor ja vanilliekstrakt.
Vala banaanisegu jahusegusse tehtud süvendisse ja sega, kuni segu jahu on peaaegu segunenud. Sega juurde ka tükeldatud šokolaad. Lõpeta segamine, kui jahu on täielikult segunenud. Vala segu vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40- 50 minutit.

Kommentaarid