Kräsupea kook

November 15, 2010
 
Tuntud headuses Kräsupea kook ilmselt laiemat tutvustamist ei vaja. Üsna kerge vaevaga valmiv kook on mahlane ja maitsev. Isetehtud kooki ei anna loomulikult poelettidel leiduvaga võrreldagi. Lisasin Nami-Namist pärit retseptile ka kirsse, aga muus osas järgisin originaalretsepti. Maitseb nii väikestele kui ka suurtele!

Põhi:

4 muna
4 dl suhkrut
6dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit

Vahele:

1 kg hapukoort
400 g kirsse

Glasuur:

100 g võid
2 sl kohvikoort
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit

Taina jaoks sega omavahel munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor. Jaga tainas pooleks ja ühele poolele sega juurde kakaopulber.Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või ahjuvormi ja hele tainas suurele ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.
Kui põhjad on küpsenud ja veidi jahtunud, siis lõika hele koogipõhi tükkideks. Sega tükid hapukoore ja kirssidega.
Aseta tume koogipõhi tordialusele ja kata heleda tordikuubiku seguga.
Glasuuri jaoks sulata potis või ja sega juurde teised ained ning lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Hoia enne serveerimist vähemalt paar tundi külmas.

2 comments:

  1. Pille said...:

    Mu õepojad tellivad seda juba mitmendat aastat oma sünnipäevaks alati :)

  1. köögivõlur said...:

    Vahepeal sai seda tihti valmistatud, aga nüüd polnudki ammu teinud. Maitses endiselt hästi, ka lastele :)